Adresa

Saint-Gobain građevinski proizvodi Hrvatska d.o.o.

Industrijska cesta 18/1

10360 Sesvete, Hrvatska

 

FAQ

Tijekom vašeg projekta u suhoj gradnji ćete se susresti s raznim pitanjima. Ovdje ćete pronaći rješenja za najčešće probleme i uštedjeti dragocjeno vrijeme.

Rješenje za vas u ovom slučaju je sustav s tvrdim Rigips Duraline pločama za suhu gradnju. Kod ugrađenog sustava se postiže izvrsna zvučna i toplinska izolacija. Ovaj sustav također zbog iznimne tvrdoće je otporniji na udarce.

Problem nije moguće riješiti gips pločama za suhu gradnju. Potrebno je naći izvor vlažnog prostora te ga sanirati. Nakon toga možete upotrijebiti Rigips sustav od gips ploča za uljepšavanje prostora.

Rigips RBI  ploča za suhu gradnju se ne može upotrijebiti na vanjskoj strani nadstrešnice, jer nije pogodna za vanjsku upotrebu. U ovom slučaju preporučamo Rigips Aquaroc ploču koja je dizajnirana za takve uvjete.

Dobru zvučnu izolaciju zida najbolje ćete postići upotrebom Rigips Duo'Tech sustava za suhu gradnju s 5 cm Isover mineralne vune. Obavezno treba obratiti pažnju na spojeve površina s kojima se sustav spaja. Sve spojeve je potrebno izolirati kako bi se postigla što bolja zvučna izolacija.

Moguće je ugraditi teže stvari na zid ako se postavi gips sustav suhe gradnje koji je za to namjenjen. U ovom slučaju će vam pomoći naša gusta Rigips Habito ploča, koja kada se ugradi kao sustav može izdržati veliku težinu. Uz to Rigips Habito sustav pruža odličnu zvučnu izolaciju.

Kontaktirajte nas +385 (0) 1 233 55 70