Adresa

Saint-Gobain građevinski proizvodi Hrvatska d.o.o.

Industrijska cesta 18/1

10360 Sesvete, Hrvatska

 

Gradimo zdravo uz Rigips ploče Riduro i Rigidur H

Kuća s drvenim elementima

 

Drvo je najstariji građevinski materijal. Trenutno doživljava pravi procvat, jer se pokazao prikladnim  za stvaranje održivih, zdravih i ugodnih prostora. Visokokvalitetni objekti s dugoročnim namjenama se mogu izgraditi s Rigips Riduro i Rigidur H gips vlaknastim pločama.

Inovativna sustavna rješenja

Rigips rješenja za drvene konstrukcije su mnogo kvalitetnija u usporedbi s drugim sustavima. Skraćuje se vrijeme gradnje i štedi se na materijalu. Sustavi nude protupožarnu zaštitu i sve ostale bitne tehničke parametre poput akustike, toplinske izolacije... Nove ideje, intenzivna istraživanja i sveobuhvatna testiranja u posebnim institutima, vodila su stalnom napretku novih tehničkih mogućnosti. Našim partnerima ovaj koncept „know-how“ nudimo putem individualnog savjetovanja.

Gradnja elemenata od drveta ili modula većinom se predhodno izvodi u industrijskim proizvodnjama, jer ima značajne prednosti. U tom slučaju nema problema i ovisnosti o vremenskim  (ne)prilikama, jer materijali reagiraju na temperaturu i vlažnost zraka. Što su bolji uvjeti rada to će dugotrajnost i kvaliteta izvedbe biti veći. Jako je važno slijediti upute za svaki pojedini proizvod.

Neke od prednosti naših Rigidur H® i Riduro ploča su:

  • Održiva, ekološka drvena konstrukcija dobivena korištenjem prirodnih materijala
  • Visoka razina fleksibilnosti
  • Dugovječnost i visoka energetska učinkovitost
  • Optimalno korištenje podne površine zahvaljujući vitkom dizajnu
  • Pouzdanost troškova i rokova tijekom planiranja
  • Izuzetno kratki građevinski ciklusi zbog montažnih dijelova kojima nije potrebno vrijeme sušenja
  • Standardizirani, dijelom postupci neovisni o vremenskim prilikama
  • Proširenja, nadogradnje i prenamjene zgrada mogu se ostvariti u najkraćim mogućim rokovima izgradnje
Unutrašnjost kuće s drvenim gredama i elementima

 

Gips – kao voda za gašenje

Rigidur H i Riduro napravljene su od prirodnog gipsa. Gips se odlično ponaša u slučaju požara, jer sadrži vodu i otpušta je kada je duži period temperature preko 45°C. U ploči debljine 20 mm po m2 nalazi se  čak 4l vode.

Obje ploče sadrže certifikat na onečišćenja i ekološku kompatibilnost izdan od strane neovisnog Instituta za građevinsku biologiju (IBR) u Rosenheimu u Njemačkoj. Označeni su kao vrlo siguran građevinski materijal. Puno je razloga zašto su gips vlaknaste ploče Rigidur i Riduro pouzdano i sigurno rješenje za gradnju vašeg objekta.

Kontaktirajte nas +385 (0) 1 233 55 70