Adresa

Saint-Gobain građevinski proizvodi Hrvatska d.o.o.

Industrijska cesta 18/1

10360 Sesvete, Hrvatska

 

Rigips logo

Rigips je na hrvatskom tržištu prisutan preko predstavništva u Zagrebu još od 1995. godine.

Rigips kao dio grupacije Saint-Gobain koja proizvodi i prodaje građevinske materijale suhe gradnje za kuće budućnosti, razvija nove inovativne koncepcije radi stvaranja udobnijih, ekološki prihvatljivijih stambenih prostora. Svi Saint-Gobain brendovi prisutni u Hrvatskoj djeluju na istoj adresi u Sesvetama. Rigips je u Europi poznati i priznati brend koji nudi inovativnu tehnologiju za sustave suhe gradnje s gips pločama, koji se upotrebljavaju za izvođenje u interijeru: pregradnih zidova, spuštenih stropova, potkrovlja, podova, oblaganja zidova... 

Gips je idealan građevinski materijal koji je ekološki, regulira klimu u prostoriji, pruža odličnu zvučnu i toplinsku izolaciju, a pri tome je povoljniji od ostalih vrsta materijala u građevini. Veoma je bitna brzina izvođenja radova, jer Rigipsov zid se duplo brže postavlja od masivnih, a pri tome se ne mora posebno štititi parket ili sklanjati namještaj. Postavljanje zida je moguće kroz jedno popodne. Rigips sustavi suhe gradnje čuvaju toplinu u prostorijama zimi, odnosno sprječavaju prolaz topline ljeti. Unutarnje termoizolacijsko oblaganje zidova Rigips pločama za suhu gradnju je daleko jeftinije u odnosu na druge vrste termoizolacije, a posebno je pogodno kada se adaptira stan u visokoj zgradi. 

Integrirana politika zaštite okoliša i energije

dvije_ruke_sa_spojenim_dlanovima_sa_svake_strane_gdje_jedna_drzi_malo_drvce_na_dlanovima_a_druga_malenu_zemaljsku_kuglu_

Rigips Hrvatska posvećen je osiguravanju zdravog okoliša i sigurnih radnih uvjeta za svoje zaposlenike kao i poštivanju načela uštede energije i energetske učinkovitosti suhe gradnje u duhu dugoročnog održivog razvoja. Tijekom aktivnosti i procesa osiguravamo zaštitu okoliša, sprječavamo zagađenja okoliša. Naš integrirani sustav upravljanja okolišem i energijom pokriva sve naše aktivnosti, proizvode i usluge.

U obavljanju naših aktivnosti pridržavamo se primjenjivih uvjeta zaštite okoliša i energije. Analiziramo utjecaj na okoliš cijelog životnog ciklusa proizvoda.

Kroz kontinuiranu obuku naših djelatnika osiguravamo da su svi upoznati s zadacima i odgovornostima sustava upravljanja, kao i s našim politikama i ciljevima. Promičemo sposobnost korištenja stečenog znanja ne samo u njihovom izravnom radu nego i u svakodnevnom životu.

Osiguravamo suradnju, otvorenu i iskrenu komunikaciju.

Identificiranjem opasnosti i procjenom rizika u našem poslovanju i procesima te poduzimanjem mjera za smanjenje rizika minimiziramo utjecaj na okoliš.

U proizvodnji suhe gradnje prvenstveno nastojimo smanjiti otpad i učinkovito korištenje raznih osnovnih i pomoćnih materijala, čime se smanjuju emisije štetnih plinova (npr. Onečišćenje zraka, zagađenje vode) i otpad. Poštivanjem naših obveza usklađenosti, provjeravamo opseg i usklađenost naših emisija štetnih plinova s redovnim testiranjem treće strane. 

Pri osmišljavanju i provedbi investicija i razvoja u suhoj gradnji uzimaju se u obzir pitanja zaštite okoliša i energetske učinkovitosti, a prednost se daje kupnji i korištenju proizvoda, usluga koje pridonose ekološkoj ili energetskoj učinkovitosti.

Kontaktirajte nas +385 (0) 1 233 55 70