Adresa

Saint-Gobain građevinski proizvodi Hrvatska d.o.o.

Industrijska cesta 18/1

10360 Sesvete, Hrvatska

 

Preuzimanje odgovornosti za budućnost već danas

Ciklus Rigips ploča za suhu gradnju

Cilj Rigipsa je stvarati održive životne prostore koji će biti tu generacijama. Svaki dan u zatvorenim prostorima provodimo do 90% svog vremena. U Rigipsu smo uvjereni da kvalitetno dizajnirane sobe značajno doprinose našoj dobrobiti. Iz tog razloga razvijamo rješenja održive gradnje usmjerena na budućnost koja su osmišljena tako da stvore maksimalnu udobnost za sve potrebe i životne situacije.

Naš je cilj razviti rješenja koja se zasnivaju na budućim zahtjevima, kako bi zgrade i prostorije bile orijentirane na budućnost. Naš razvoj se fokusira na pouzdane, sigurne sustave koji udovoljavaju neprestano rastućim i sve različitijim zahtjevima u gradnji.

Rigips se usmjerava proizvodnji posebno ekoloških građevinskih materijala od gipsa. Zato se osjećamo posebno posvećenima održivoj gradnji. Za nas to znači poboljšanje životne udobnosti i kvalitete života ljudi te vrijednosti njihovih životnih prostora. Naš koncept održivosti temelji se na kružnom konceptu i uvjerenju da možemo i želimo dati doprinos većoj udobnosti i održivosti.

Rigips - po prirodi zdrav

Gips postoji oko 200 milijuna godina, a kao građevinski materijal korišten je prije 2000 godina. Danas je sve veća potražnja za proizvodima koji su izrađeni od prirodnih materijala. Bezopasni su i lako se recikliraju. Za nas proizvodnja građevinskih materijala koji udovoljavaju tim zahtjevima ima dugu tradiciju.

Većina Rigips ploča izrađena je od gipsa kao prirodne sirovine ili od REA gipsa i kartona (papira). A to je upravo ono što zagovara 100% ekološku kompatibilnost i zdravu gradnju.

Dodatno svojstvo gipsa je da apsorbira vlagu iz prostora i može je ponovo pustiti kad temperatura poraste. Ovo regulira klimu u zatvorenom prostoru na vrlo prirodan način i održava je gotovo konstantnom. Ljudski se organizam ne mora stalno prilagođavati, što pridonosi zdravlju.

 

Zalazak sunca u prirodi

 

Iz prirode, za prirodu - Rigips i gips sirovine

Naslage gipsa nastale su geološkim postupkom: gips otopljen u vodi taložio se u plitke, polako sušeće zalihe, formirajući danas poznate naslage. To je prirodni resurs i danas ga susrećemo u brojnim stijenama.

Za proizvodnju naših proizvoda potrebno je iskopati ove prirodne resurse, što ujedno znači i intervenciju u prirodi. U duhu održivog razvoja poduzimamo opsežne mjere obnove i rekultivacije kako bismo osigurali da rudarska područja koja koristimo, budućim naraštajima budu dostupna kao prirodna područja.

Istraživanjem i tehnološkim dostignućima pronašli smo način da smanjimo razgradnju gipsa i na taj način zaštitimo prirodu. Iz tog razloga za proizvodnju naših proizvoda koristimo i takozvani REA gips, koji je nusproizvod industrijskog procesa. Kao rezultat toga, izbjegavaju se procesi odlaganja, smanjuje se potrošnja energije i smanjuju emisije štetnih plinova. Takvo odgovorno postupanje s našim okolišem i njegovim sirovinama dio je našeg razumijevanja održivog djelovanja. To smo postavili u posebnim smjernicama za zaštitu okoliša na koje se obvezujemo.

Povećanje produktivnosti - smanjivanje potrošnje resursa

Za kompaniju poput Rigipsa, preuzimanje odgovornosti za generacije koje dolaze znači intenzivno baviti se proizvodnim procesima i kritički ih ispitivati. Upravo to radimo - cijelo vrijeme!

Na razini cijele Grupe radimo na stalnom unapređenju naših proizvodnih procesa i rezultata. To uključuje posljedično izbjegavanje pogrešne proizvodnje, kao i pažljivo korištenje svih resursa i zaštite okoliša, posebno kada se koristi energija.

U rijetkom slučaju kada Rigips ploče koje proizvodimo ne prolaze naše interne kontrole kvalitete, one se 100% recikliraju i vraćaju u proces proizvodnje.

Od utovara do isporuke 

Naravno, posebnu pažnju posvećujemo i logistici kako bismo ispunili naše principe održivog djelovanja. Svjesni smo da cijeli logistički lanac nudi veliki potencijal za optimizaciju unapređenja smanjenja emisija štetnih plinova.

Sigurnost prijevoza također je važan aspekt. Kao dio radne skupine između poduzeća, Rigips je mnogo doprinio razvoju obvezujuće smjernice koja definira normu za optimalno osigurana opterećenja.

Gradnja na sigurnosti i povjerenju u svakom pogledu

Jedan od naših osnovnih principa je ponuditi specijaliziranim tvrtkama i vlasnicima zgrada maksimalnu sigurnost tijekom izvođenja. I to s provjerenim cjelovitim rješenjima koja jamče optimalan krajnji rezultat.

Uz svoje lagane konstrukcijske sustave Rigips karakterizira niz prednosti u odnosu na uobičajene metode gradnje. Rigips proizvodi sustave koji su manjih masa i težina te predstavljaju jednostavnija rješenja i manje terete građevinsku statiku. Tlocrti se stoga mogu u velikoj mjeri planirati i graditi neovisno o nosivoj građevinskoj konstrukciji, što znači veliku fleksibilnost i prilagodljivost. Snažan argument za Rigips lagane konstrukcijske sustave, posebno s ekonomskog stajališta, je brza i učinkovita gradnja, koja je posebno uvjerljiva zbog vrlo kratkog vremena ugradnje u usporedbi s nosivom konstrukcijom.

Ušteda vremena također ide ruku pod ruku s našom logistikom gradilišta, čija je veza optimalna isporuka, sinkronizirana s optimiziranim procesima na gradilištu.

Stvaranje udobnih životnih prostora

Udobna unutrašnjost kuće

 

Naš cilj i uvjerenje u Rigipsu je da kvalitetno dizajnirane sobe sa širokim rasponom udobnosti obogaćuju i poboljšavaju život i dobrobit ljudi. To nas kontinuirano motivira da razvijamo rješenja za održivo širenje usmjerena na budućnost - uvijek usmjerena prema ostvarivanju maksimalnog komfora korisnika za sve potrebe i životne situacije.

Svojim rješenjima omogućujemo zdraviji život. Izvrsni primjeri toga su rješenja poput ploča s Rigips Activ'Air tehnogijom za bolju klimu u zatvorenom prostoru, Rigips Climafit Protekto protiv elektromagnetskog zračenja i Rigips Habito, prva čvrsta ploča za više mira i lako pričvršćivanje tereta bez dodatnih tipli.

Za nas dizajn ljudskih prostora i očuvanje prirodnih staništa idu ruku pod ruku. Zgrade na kraju njihovog životnog ciklusa nisu nužno na kraju upotrebe, već izvor građevinskog materijala koji se može ponovo upotrebljavati i koji se može koristiti neograničeno. Uvjereni smo i razumijemo zatvoreni proizvodni ciklus da zgrade čine vrijedna skladišta sirovina za budućnost.

Čista održivost - novi Rigips koncept recikliranja

Naša opskrba sirovinama temelji se na tri stupa, prirodnom i REA gipsu, a u posljednje vrijeme i na recikliranom gipsu. Pokrenuli smo vlastiti koncept za preradu gipsa građevinskog materijala.

Kontaktirajte nas +385 (0) 1 233 55 70